135g mąki
niepełna łyżeczka proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody
szczypta soli
1 jajko
155g cukru
40g roztopionego masła
2 banany
2 łyżki tłustego mleka
30g mlecznej czekolady
niepełna łyżeczka proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody
szczypta soli
1 jajko
155g cukru
40g roztopionego masła
2 banany
2 łyżki tłustego mleka
30g mlecznej czekolady
* * *
Mieszamy ze sobą suche składniki: mąkę, sodę, proszek do pieczenia i sól.
Dodajemy pokrojoną na kawałki czekoladę.
W drugim naczyniu ubijamy jajko z cukrem.
Dodajemy masło, rozgniecione banany i mleko.
Suche składniki łączymy z mokrymi - mieszamy.
Masę wykładamy do foremek i pieczemy w temp. 180 stopni przez ok. 25 minut.
Przepis na muffiny zaczerpnięty z książki "Gotowanie krok po kroku. Ciasta i desery" autorstwa Marianne Magnier-Moreno.
Misia! Ale pięknie Ci te muffinki wyszły :) Banan i czekolada to jedno z najpyszniejszych połączeń :) PYCHA!!!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Cię cieplutko i życzę miłego poniedziałku :)
Przyjmij moje wyróżnienie
OdpowiedzUsuńhttp://figasmakiem.blogspot.com/
Bardzo dziękuję! :)
UsuńKlimatyczne zdjęcia :)
OdpowiedzUsuńWiadomo, klasyka- banan, czekolada. Raj :)