ciasto francuskie (500g)
1/3 szklanki drobnego cukru
2 łyżki cukru waniliowego
łyżeczka cynamonu
laska wanilii
* * *
Cukier mieszamy z cynamonem, cukrem waniliowym i ziarenkami wanilii.
Ciasto rozwałkowujemy i posypujemy warstwą cukru.
Ciasto zwijamy, a następnie kroimy na centymetrowe paski.
Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200°C.
Ciasteczka są gotowe, kiedy lekko się zarumienią.
Ciasteczka piękne, i bardzo proste w wykonaniu.
OdpowiedzUsuńDokładnie tak! :)
UsuńA zjedzone jeszcze szybciej.
OdpowiedzUsuńZgadza się... ;-)
UsuńSzybkie do przygotowania i pyszne...takie słodkości ja lubię;-)
OdpowiedzUsuńTo dokładnie tak, jak ja ;-)
UsuńPrzepysznie wyglądają ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję! :)
UsuńŚwietny pomysł :)
OdpowiedzUsuńCiasteczka muszą być pyszne :)
OdpowiedzUsuńPyszne ciasteczka :)
OdpowiedzUsuń