opakowanie ciasta francuskiego
mus jabłkowy (lub pokrojone na drobne kawałki jabłka)
jajko
odrobina cukru
mus jabłkowy (lub pokrojone na drobne kawałki jabłka)
jajko
odrobina cukru
* * *
Ciasto należy lekko rozwałkować i pokroić w wąskie trójkąty.
Następnie nakładamy odrobinę musu jabłkowego (na tyle dużo, aby czuć jego smak, ale nie tyle, aby podczas pieczenia większość wyciekła z rogalika).
Ciasto zawijamy od szerszej podstawy do "czubka".
Rogaliki smarujemy jajkiem i posypujemy odrobiną cukru.
Pieczemy ok. 20 minut (aż zrobią się lekko złociste) w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C.
wyglądają bajecznie ;d
OdpowiedzUsuńApetyczne rogaliki. Poproszę na śniadanie:)
OdpowiedzUsuńurocze są :)
OdpowiedzUsuńmniam mniam :)
OdpowiedzUsuńpiękne tulipany :)
OdpowiedzUsuńa mi właśnie "zalega" francuskie w lodówce i nie wiedziała, co zrobić :P
Coś dla mojej córy :)
OdpowiedzUsuń