6/15/2013

APPLE CRUMBLE




5 dużych jabłek 
1 łyżeczka cynamonu 
100g masła 
100g mąki 
100g cukru pudru

* * *
Masło mieszamy z cukrem i mąką, aż do uzyskania konsystencji "mokrego piasku".
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach i wykładamy w naczyniu żaroodpornym.
Posypujemy cynamonem.
Wierzch jabłek równomiernie pokrywamy kruszonką.
Pieczemy w temp 200°C do czasu, aż kruszonka ładnie się zarumieni.

5 komentarzy:

  1. Chyba jutro na deser zrobię takie crumble :) Skutecznie mnie skusiłaś! Wygląda bardzo apetycznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudowna kruszonka, mniam<3
    Z resztą całe crumble wygląda bosko<3

    OdpowiedzUsuń
  3. mmm... uwielbiam dużą ilość jabłek. Pozdrawiam. ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmmm chodzi za mną taki deser już ho ho.. mam rozumieć, że pod jabłkami nic nie ma? wykładamy same jabłka i posypujemy kruszonka tak? ( przepraszam za głupie pytanie ) :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie, to po prostu jabłka z kruszonką na wierzchu :)

      Usuń

Printfriendly