5 dużych jabłek
1 łyżeczka cynamonu
100g masła
100g mąki
100g cukru pudru
* * *
Masło mieszamy z cukrem i mąką, aż do uzyskania konsystencji "mokrego piasku".
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach i wykładamy w naczyniu żaroodpornym.
Posypujemy cynamonem.
Wierzch jabłek równomiernie pokrywamy kruszonką.
Pieczemy w temp 200°C do czasu, aż kruszonka ładnie się zarumieni.
Pieczemy w temp 200°C do czasu, aż kruszonka ładnie się zarumieni.
Chyba jutro na deser zrobię takie crumble :) Skutecznie mnie skusiłaś! Wygląda bardzo apetycznie.
OdpowiedzUsuńCudowna kruszonka, mniam<3
OdpowiedzUsuńZ resztą całe crumble wygląda bosko<3
mmm... uwielbiam dużą ilość jabłek. Pozdrawiam. ;)
OdpowiedzUsuńMmmm chodzi za mną taki deser już ho ho.. mam rozumieć, że pod jabłkami nic nie ma? wykładamy same jabłka i posypujemy kruszonka tak? ( przepraszam za głupie pytanie ) :D
OdpowiedzUsuńDokładnie, to po prostu jabłka z kruszonką na wierzchu :)
Usuń