4 jajka
1 szklanka cukru
cukier waniliowy (16g)
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 szklanki oleju
2 szklanki mąki
5-6 jabłek
1 szklanka cukru
cukier waniliowy (16g)
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 szklanki oleju
2 szklanki mąki
5-6 jabłek
* * *
Wszystkie składniki po kolei wrzucać do miski i miksować, do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.
Jabłka obrać i pokroić na małe kawałki. Wrzucić do przygotowanej masy i wymieszać łyżką
(po wymieszaniu może się wydawać, że mamy w misce same jabłka - takie wrażenie jest jak najbardziej wskazane; wszystko "zrównoważy się" w piekarniku).
Ciasto pieczemy przez 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Bardzo fajnie wygląda i na pewno smakuje :)
OdpowiedzUsuńTo fakt - jest naprawdę pyszne :)
UsuńPozdrawiam!
Dobrze, to mało powiedziane. Prosta pyszność!!! U mnie 5/5.
OdpowiedzUsuń:)
Usuń